Geplastról (1.)

2013.10.09. 18:26

 Mivel sokat említettem már csodás államomat, melyben megszülettem, és melyben feltehetőleg meghalok, gondoltam, hogy megosztok vele kapcsolatban néhány információt. Például azt, hogy a lakosság kilencvennyolc százaléka ateista, egy százalék erőteljesen református, megtalálható egy meghatározó méretű, de jelentős kisebbség, ami négyhatod százaléknyit tesz ki a zsidó vallásúakból, a többi az "egyéb" kategóriába sorolható.
 Sok országgal ellentétben a népesség majdhogynem százhúsz százaléka dolgozik, ebből jelentős mennyiség (mintegy ötven százalék) a mezőgazdaságban. Az előző rezsim, illetve az azelőtti katonai junta főleg az ipar és a bányászat abnormális túlfejlesztésében, és az ebből fakadó dilettáns irányzatot választotta. A túlfejlesztett gazdaság nem dőlt ugyan romba, de fölöslegesen nagy termelést eredményezett, melyet szorgos kereskedőink és az "Állam" sem tudott a különböző országokra rásózni. Ezért mondhatjuk, hogy túlságosan is export ország vagyunk, így a mérlegünk annyira pozitív, hogy már negatív számba megy. Mert ezt is lehet! Mégpedig úgy, hogy az junta véleménye szerint intézték az importálást, így mindent, amit be kellett volna hozni, csak a saját vállalkozók hozhattak be, a juntának is tetemes hasznot hozva. A többit, amit a vállalkozók nem hozhattak be, fölöslegesnek ítélték a katonai vezetők.
 Így lehetett az, hogy tizenhat mezőgazdasági gép árából csupán tizenegy érkezhetett az országba, viszont műtrágya nem. Az élelmezéssel nem volt ugyan baj, mert a gazdaságot az ipar nyomán tudták fejleszteni, de a szolgáltatások mértéke sajnos nem ütötte meg az alapvető életkörülményekhez szükségeseket sem. Az olvasó bizonyára rájött, hogy alacsony igényeim vannak, de még nekem is kevés lett volna az, amit nyújtott a rendszer. nem éltek az emberek rosszul, de kevés volt a szórakozási lehetőség. Mivel a diszkók veszélyes helynek számítottak, a junta tűzzel és bizonyára vassal is kiszorította őket, így jöhetett be a kaszinó. Nos igen, ez remek ötlet volt, főleg miután megalapították az Állami Pénzváltót. Ne tessék arra gondolni, hogy ez valutaváltó volt, ez a pénz értékét változtatta.
 Egyenlőre ennyit.

A bejegyzés trackback címe:

https://altudomanyokdoktora.blog.hu/api/trackback/id/tr185560855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása